طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة

طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة







طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة دائما لما يكون عندنا عزومة بنختار في احسن نوع كفتة سنقدمها وبالذات في العزومات الكبيرة واحسن شكل للتقديم ولاكن من النهاردة لا يوجد حيرة وسوف نقدم في مقالنا هذا عبر موقع ثقفني احلي طريقة لعمل كفتة العزومات وبشكل لائق وغير كده سوف تحصلين على قيمة غذائية عالية حلوة الطعم والمذاق وفي نفس …

طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة دائما لما يكون عندنا عزومة بنختار في احسن نوع كفتة سنقدمها وبالذات في العزومات الكبيرة واحسن شكل للتقديم ولاكن من النهاردة لا يوجد حيرة وسوف نقدم في مقالنا هذا عبر موقع ثقفني احلي طريقة لعمل كفتة العزومات وبشكل لائق وغير كده سوف تحصلين على قيمة غذائية عالية حلوة الطعم والمذاق وفي نفس الوقت حتشرفك على سفرتك أمام ضيوفك وأولاده وزوجك سوف تنال إعجابهم بشكلها الجميل يمكن تقديمها مع الأرز الأبيض أو الشعرية بجد من احلي الكفتات اللي هنعملها يلا بينا سوف نقوم بعمل الكفتة من مقادير وطريقة تحضير.

طريقة عمل كفتة ومقاديرها

المقادير:-

  • نصف كيلو من اللحمة الحمراء مفرومة فرم ناعم.
  • حبة بصل كبيرة مفرومة فرم ناعم.
  • اربع ملاعق كبار بقسماط مطحون.
  • نصف ملعقة صغيرة ملح.
  • نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون.
  • رشه سكر.
  • ملعقة صغيرة ثوم مفروم.
  • نصف ملعقة صغيرة من بهارات اللحمة.

الحشو:-

  • أربعة وحدات بطاطس متوسطين الحجم مسلوقين.
  • ملح- وفلفل مطحون.

كيفية تحضير كفتة

  1. احضري وعاء وضعي فيه اللحمة المفرومة وكل من الفلفل والبهارات والبقسماط والبصل المفروم والثوم.
  2. ثم قومي بعجن كل المكونات بيديك جيدا ثم احضري قوالب الكب كيك وادهنيها بالسمن ورشة البقسماط.
  3. بطني القوالب باللحمة واضغطي عليها بالصوابع من الجوانب داخل قالب الكاب كيك.
  4. ادخلي القوالب الفرن السابق تسخينه حتى يتم النضج بالكامل.
  5. في وعاء اخر قومى بوضع البطاطس المسلوقة فيه ثم ضيفي عليها القشطة والفلفل والملح ثم قومي بهرس البطاطس جيدا واخلطي المكونات ثم ضعيها في كيس حلواني البطاطس وقومي بحشو الكفتة وزينيها بالكزبرة الخضراء وقدميها بالشكل المناسب بالهناء والشفاء.
طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة
طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة

اهم أسرار وتكات نجاح كفتة العزومات الكبيرة

  • يفضل استخدام اللحوم الحمراء صافية من الدهون والأفضل فرمها فرم ناعم جيد لتصبح ناعمة و تصلح لعمل الكفتة.
  • عند هرس البطاطس يفضل أن تهرس وهي ساخنة حتى تكون سهلة في هرسها وتشكيلها.
  • حتى تخرج الكفتة سليمة من غير أي قطع يفضل دهن قوالب الكب كيك بالسمن ورشها بالبقسماط.
  • يفضل استخدام قشطه وش اللبن أو الكريمة الجاهزة والقشطه يمكن الاعتماد عليها تعطي نفس المذاق.
  • البقسماط يعمل على تماسك الكفتة.
  • يفضل رش السكر لأنه مهم جدا يعطي اللحوم طعم مميز ويعمل على تسويه اللحوم.

يمكنك غزيري مشاهدة مقالنا السابق عن طريقة عمل فطيرة الدجاج من المطبخ السعودي.

طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة
طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة

تتمنى في نهاية مقالنا عزيزي القارئ أن نكون وفينا طريقة عمل كفتة العزومات الكبيرة.

رابط المصدر للخبر

اترك تعليقاً