طريقة عمل الفتة بطشة الثوم

طريقة الطهي الفتة لها طقوس و طرق طهي تختلف من كل سيدة لأخري ، و اليوم نقدم لكم طريقة طهي الفتة من المطبخ المصرى. طريقه تحضير الفتة المصرية : لعمل الارز فى اناء على النار فى  ماء مغلى ومكعب مرق وملح وفلفل هنسلق الارز ونتركه يستوى على نار هاديه . لعمل الصلصه فى اناء على النار نشوح الثوم وعندما يغير لونه نضيف خل وصلصه وطماطم ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق وسكر وشوربه ونتركها تتسبك على نار هاديه . لعمل الخبز فى بوله نخلط زيت وثوم ونتبله ملح وفلفل  ونرشه على العيش فى صاج وندخله الفرن يتحمص وعندما يخرج من الفرن نضيف كبشه شوربه . لعمل الطشه فى مقلاه فيها زيت نشوح الثوم وعندما يتغير لونه نضيف الخل ونتبله ملح وفلفل وتاخذ غلوة ونرفعها من على النار . اقتراحات الفتة المصرية : وفى طبق التقديم نضع العيش ثم ارز ونضيف عليها الصلصه ونرص عليها اللحمه ونرش على الوجه الطشه وتقدم وبالف هنا وشفا .


الخبر بالتفاصيل والصور


طريقة الطهي

الفتة لها طقوس و طرق طهي تختلف من كل سيدة لأخري ، و اليوم نقدم لكم طريقة طهي الفتة من المطبخ المصرى.

طريقه تحضير الفتة المصرية :

  1. لعمل الارز فى اناء على النار فى  ماء مغلى ومكعب مرق وملح وفلفل هنسلق الارز ونتركه يستوى على نار هاديه .
  2. لعمل الصلصه فى اناء على النار نشوح الثوم وعندما يغير لونه نضيف خل وصلصه وطماطم ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق وسكر وشوربه ونتركها تتسبك على نار هاديه .
  3. لعمل الخبز فى بوله نخلط زيت وثوم ونتبله ملح وفلفل  ونرشه على العيش فى صاج وندخله الفرن يتحمص وعندما يخرج من الفرن نضيف كبشه شوربه .
  4. لعمل الطشه فى مقلاه فيها زيت نشوح الثوم وعندما يتغير لونه نضيف الخل ونتبله ملح وفلفل وتاخذ غلوة ونرفعها من على النار .

اقتراحات الفتة المصرية :

وفى طبق التقديم نضع العيش ثم ارز ونضيف عليها الصلصه ونرص عليها اللحمه ونرش على الوجه الطشه وتقدم وبالف هنا وشفا .

رابط المصدر: طريقة عمل الفتة بطشة الثوم

أضف تعليقاً